Tietoja

SIJAINTI
Toivion pientaloalue sijaitsee Pirkkalan itäreunassa aivan Tampereen rajalla, lähellä Partolan kauppakeskusta ja Pirkkahallia. Pohjoisessa rajana on kehätie ja Sarankulma, idässä päärata, etelässä Sääksjärvi ja lännessä Pirkkalan korkein kohta, Haikanvuori.

Historiallisia savupirttejä ja Sääksjärven Kaitalan tilaa lukuun ottamatta Toivion asutus alkoi v. 1950, jolloin perustettiin myös omakotiyhdistys. Nykyään toiviolaisia on yli 1000 ja uusia koteja rakennetaan paljon.

KOULU JA PÄIVÄHOITO
Toivion kyläkoulu aloitti toimintansa syksyllä 1958. Koulu tarjoaa oppilailleen monipuolisen ja turvallisen kasvu- ja oppimisympäristön Toivion hengessä kestävän kehityksen tiellä luonnon ja kaupungin läheisyydessä. Koulumme onkin yksi Suomen ensimmäisistä Vihreän lipun kouluista ja syksyllä 2012 valmistuvan remontin jälkeen se lämpenee maalämmöllä.

Toivion koulun yhteydessä on vuodesta 1986 toiminut esikoululuokka. Kunnan järjestämiä päivähoitopaikkoja on perhepäivähoitajilla, ”Ryhmiksessä” Välitiellä ja ”Toivion tuikut” päiväkodissa koulun naapurissa.

HARRASTUSYMPÄRISTÖ
Toiviolaisilla on lähellä suuri kaupunki ja kauppakeskuksen palvelut, mutta asuinalue on rauhallinen ja luonnonläheinen. Taaporinvuoren metsä on hieno lähivirkistysalue, Pirkkalan Kauppi. Sieltä löytyvät runsaat lenkkipolut ja vaihteleva latuverkosto, nuotiopaikka, rauhoitettu 10 m korkea Pirunkivi, ”karhunluola”, Saukkolampi, Pyramiitinnotko ym. hienoja kohteita. Lähellä ovat myös Peltolammin uimaranta, laajat marja- ja sienimaat, Pärrinkosken luonnonsuojelualue sekä Iso- Naistenjärven ja Kaitajärven kodat.

Toivion koulu on tapahtumien keskus: liikuntapaikat kesällä ja talvella, leikkipaikat, lastentapahtumat, Torstaitori, kirjasto, omakotiyhdistyksen ym. harrastejärjestöjen kokoontumispaikka jne. Koulun uudisosaan valmistuu ”Toivio-sali”, joka antaa hienot mahdollisuudet entisestään piristää ja laajentaa harrastustoimintaamme.